skip to Main Content
DevaDeva meditatie in Lisse

Meditatieles

Wekelijkse inspiratie

Meditatie is een mooie en krachtige manier om meer in contact te komen met jezelf. Het is het weer in contact komen met de innerlijke rust en stilte. Het is bijzonder hoeveel er te leren en te ontdekken is als we onze aandacht naar binnen richten. Wanneer je weer meer in contact komt met je innerlijke rust en stilte zal het ook makkelijker zijn om dit mee te nemen in je dagelijkse activiteiten.

Maak kennis met verschillende meditatietechnieken aangevuld met verschillende thema’s en onderwerpen. Iedere les is er de mogelijkheid om ervaringen te delen en vragen te stellen over de beoefening thuis of in de les.

Docent: Pieter

Lestijden:

Maandag: 20.00 – 21.30 uur

Woensdag: 19.30 – 21.00 uur

Donderdag: 9.30 – 11.00 uur

Lesdata:

Maandaglessen: 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 18 februari  VOL!!

Woensdaglessen: 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari

Donderdaglessen: 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari

Kosten: € 55.- voor de serie van 5 lessen

Locatie: Deze lessen wordt bij ons thuis gegeven in Lisse. Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven: Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of een appje om je op te geven voor deze lessen.

DevaDeva DevaDeva zondag meditatieyoga opleiding

Meditatie op zondag

Tweemaal per maand is het mogelijk om op zondagochtend te komen mediteren in de meditatieruimte van Deva Deva. Samen mediteren is een krachtig middel om de eigen meditatie te verdiepen. Daarnaast ondersteunen de ruimte en het vaste tijdstip de beoefening van meditatie.

De ochtend bestaat uit een bijeenkomst van anderhalf uur opgedeeld in twee delen. De eerste sessie bestaat uit het samen 108 maal zingen van de Gayatri Mantra of het Asatoma en meditatie op de diepere betekenis hiervan. Vervolgens is er tijd voor een kop thee en om even de benen te strekken. In het tweede deel is er ruimte voor de beoefening van je eigen meditatie of kun je werken met de meditatie die centraal staat in de week. De ochtend wordt afgesloten door het samen zingen van een mantra.

De bijeenkomsten staan open voor iedereen die graag meditatie wil beoefenen. Alle vormen van meditatie kunnen beoefend worden in de tweede sessie. Ook als je niet wekelijks bij DevaDeva komt, ben je van harte welkom om op zondag mee te doen.

DevaDeva in Lisse

Yoga & meditatieles

Wekelijkse inspiratie

Het doen van yogahoudingen heeft een krachtig effect op zowel het lichaam als op de geest. Daar waar spanning of strakheid is, ontstaat meer ontspanning. En daar waar passiviteit is, ontstaat een rustige vorm van activiteit. Dit zorgt ervoor dat zowel het lichaam als de geest in balans gebracht worden.

Deze balans is een uitstekend vertrekpunt voor meditatie. Aan de hand van een thema en uitleg zoeken we iedere les de verdieping in de meditatie. Door de voorbereidende yogahoudingen is het eenvoudiger om dieper de meditatie in te komen en meer te ervaren.

meditatie cursus bij DevaDeva

Meditatie cursus

Nieuwe cursusdata worden in het voorjaar van 2019 verwacht

De meditatie cursus bestaat uit acht lessen waarin meditatie en het leren begrijpen van meditatie de hoofdthema’s zijn. Meditatie is een begrip dat veel gebruikt wordt in het westen maar tegelijkertijd niet altijd volledig begrepen wordt.

Bij meditatie is het erg belangrijk dat het proces begrepen wordt. Op het moment dat je gaat inzien hoe de mind werkt, snap je ook dat er oefening nodig is om de mind tot rust te laten komen. Hierdoor zul je niet teleurgesteld raken als dit de eerste keren nog niet lukt. Integendeel, je kunt zelf ervaren dat ondanks dat er gedachten zijn je een keuze hebt. De keuze om je te laten beïnvloeden door deze gedachten of je terug te trekken in de stilte van waaruit je de gedachten kunt observeren. Het ervaren van deze vrijheid is de eerste stap naar diepere meditatie. Want het is in meditatie dat je je innerlijke realiteit kan leren kennen, ervaren en uiteindelijk ook realiseren.

Tijdens deze cursus leer je dat meditatie een verlengstuk kan zijn van je leven. En andersom, dat je leven een verlengstuk van je meditatie kan zijn. Er wordt in de les zowel aandacht besteed aan de voorbereidende oefeningen op meditatie als ook aan de beoefening van meditatie. Daarnaast bespreken we de ‘theorie’ van meditatie en is er ruime gelegenheid voor persoonlijke vragen betreffende de meditatie thuis of tijdens de lessen.

 

Ervaar zelf de kracht van yoga en meditatie

Je bent van harte welkom om een keer een proefles mee te doen in een van de verschillende lessen. Dit geeft je de mogelijkheid om te voelen en te ervaren wat het beste bij je past. Heb je vragen over welke les het beste bij je past, dan kun je altijd met ons overleggen.

Kijk voor de lestijden en beschikbaarheid bij lestijden en voel je altijd vrij om contact met ons op te nemen.

Back To Top