skip to Main Content
dancing in fire

25 november - Sunday Special - The path of fire

In deze twee uur durende Sunday Special verdiepen we ons in dat wat nodig is om verder door te dringen tot de essentie. De kracht die nodig is om uit oude patronen te komen en daadwerkelijk vrij te zijn hebben we eerder wel het vuur van bhakti genoemd. Het pad van vuur verbeeld het vermogen dat ieder van ons in zich draagt om ieder moment van de dag te kiezen om door te dringen tot dat wat werkelijk is, en al onze beperkende ideeën en overtuigingen te laten branden in het licht van waarheid zodat alleen dat wat werkelijk is overblijft.

Docent: Pieter

Dag: zondag 25 november

Tijd: De Sunday Special zal deze zondag twee keer gegeven worden. Je kunt kiezen om mee te doen met de ochtend of de middag sessie.

Ochtendsessie: 9.30 uur tot 11.30

Middagsessie: 15.30 tot 17.30 uur – nog 2 plekjes

Kosten: € 15.- contant.

Locatie: Deze Sunday Special wordt bij ons thuis gegeven in Lisse. Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven: Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje, geef aan of je met de ochtend of met de middag workshop mee wilt doen.

harmonium

15 december - Satsang & Kirtan - Sing, chant and be happy! - VOL!!!

Je bent weer van harte welkom voor een avond van muziek, inspiratie en verstilling. De avond is een samenzijn in een open en inspirerende energie, waarin ruimte is om het devotionele aspect van yoga te onderzoeken en te ervaren. Devotie is open en ontvankelijk zijn en tegelijkertijd sterk en krachtig. Het is loslaten zonder iets te verliezen. Het is eenheid zien in verscheidenheid. Het is rust en stilte zonder passiviteit. Devotie is zelf de liefde en de volheid van liefde durven ervaren.

Begeleiding: Pieter, Kelly & Erik

Dag: zaterdag 15 december

Tijd: 19.30 uur tot 22.00

Kosten: € 10.- contant.

Locatie: Deze Satsang & Kirtan wordt gegeven bij Lovte in Voorhout (www.lovte.nl). Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven: Het is belangrijk dat je je opgeeft voor deze avond omdat we een beperkt aantal plekken beschikbaar hebben. Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje.

Deze Satsang & Kirtan zit op dit moment vol, wil je op de hoogte gehouden worden als er een plekje vrij komt laat het ons dan weten.

Nataraj

23 december - Sunday Special - Shiva en de dans van het leven

Een van de vormen van Shiva is Nataraj, de kosmische danser (zie afbeelding). In de vorm en houding van Shiva is veel symboliek verwerkt die op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. De non-duale shaiva tantra heeft een unieke en bijzonder inspirerende kijk op wat de aard van het universele principe is en hoe wij ons tot dit principe verhouden. Deze traditie legt deze kijk uit aan de hand van de symboliek die verwerkt is in de arm en beenposities van de dansende Shiva. Het is mogelijk om de allesomvattende kijk op de wereld op deze manier zo tastbaar en toegankelijk te maken dat je er ieder moment van de dag mee kan werken.

Laat je weer inspireren door praktisch toepasbare yogafilosofie, meditatie en het zingen van mantra’s.

Docent: Pieter

Dag: zondag 23 december

Tijd: 9.30 uur tot 12.00

Kosten: € 15.- contant.

Locatie: Deze Sunday Special wordt gegeven bij Lovte in Voorhout (www.lovte.nl). Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven: Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje.

DevaDeva yoga en meditatie retraite

Zomerretraite en Sadhana retraite - zomer 2019

In de zomer van 2019 organiseren we weer twee inspirerende retraites in de Hof van Kairos in Winterswijk.

Beide retraites zullen gebaseerd zijn op de beoefening van AYP (Advanced Yoga Practices) met als basis de asana’s (yogahoudingen), wervelkolomademhaling, diepe meditatie en samyama. We zullen ‘s morgens en ’s middags samen de beoefening doen en daarnaast is er zoals altijd weer ruimte voor inspiratie en verdieping, het zingen van mantra’s, ontspannen, wandelen, en natuurlijk lekker vegetarisch eten. In beide weken zullen we ook periodes in stilte doorbrengen om nog een stapje dieper in de ervaring te komen.

Over AYP – Advanced Yoga Practices

AYP is een zeer toegankelijke en tegelijk krachtige en werkzame spirituele methode waar we al enkele jaren bij DevaDeva mee werken. Indien de AYP methode nieuw is voor je, dan is de Zomer Retraite een mooie gelegenheid om kennis te maken met de verschillende technieken en een uitgelezen mogelijkheid om te starten met een dagelijkse beoefening waar je thuis mee verder kunt gaan.

Inspiratie & Verdieping

Tijdens de retraite zullen we dagelijks in de ochtend en avond samenkomen om het thema van de dag te bespreken, ervaringen te delen en is er ruimte voor het stellen van vragen. Het werken met thema’s geeft een goede ingang om meer inzicht in de achterliggende yogafilosofie te krijgen en we zullen er altijd voor zorgen dat deze kennis praktisch toepasbaar wordt. Alle thema’s zullen waardevolle inzichten verschaffen die praktisch toepasbaar zijn in het dagelijkse leven.

Week 1 – Zomerretraite – 16 augustus t/m 22 augustus (nog 2 plekken beschikbaar)

In de zomerretraite doen we drie rondes beoefening per dag (twee in de ochtend en een in de middag). Deze retraite is voor iedereen toegankelijk onafhankelijk of je nu voor het eerst start met de beoefening van AYP of dat je er al voor langere tijd mee oefent. De ervaring leert dat de zomerretraite altijd een bijzonder krachtige en blije week is. De opgedane ervaring, kennis en inspiratie is iets wat je mee naar huis neemt en wat een bron van motivatie zal zijn als je na de retraite je dagelijkse leven weer oppakt.

Download hier (PDF) de volledige omschrijving van de zomerretraite.

Week 2 – Sadhana retraite – 23 augustus t/m 30 augustus (nog 1 plek beschikbaar)

De sadhana retraite bestaat uit 4 rondes beoefening per dag (twee in de ochtend en twee in de middag). Deze retraite is bedoelt voor degene die al langere tijd een steady beoefening hebben. Deze retraite biedt de mogelijkheid om verdere verdieping te vinden in zowel je eigen proces als in de beoefening. De combinatie van een geïnspireerde groep, een krachtige yogamethode, periodes van stilte en volledig met sadhana bezig kunnen zijn staat garant voor een verdiepende retraite waarvan de effecten nog lang voelbaar zullen zijn.

Kosten en betaling

De kosten voor de retraite zijn 600.-
Dit is inclusief alle lessen, overnachtingen, maaltijden en beddengoed.

Door het voldoen van de aanbetaling van 250.- reserveer je je plek. Dit is een niet-restitueerbare aanbetaling. Het resterende bedrag van 350.- moet voor 1 mei 2019 voldaan worden.

Opgeven

Geef je op via info@deva-deva.nl of via het contactformulier.

Mocht je vragen hebben laat het ons dan vooral weten!

Back To Top