skip to Main Content
DevaDeva meditatie

Yogales

Yoga is een hele mooie methode om het lichaam gezond, flexibel en krachtig te krijgen en te houden. Daarnaast is yoga ook een goed instrument om bewuster te worden van het lichaam waardoor je bijvoorbeeld beter zult kunnen ontspannen. Het bewust bezig zijn met de yogahoudingen en adem zal ook een positief effect hebben op de lichaamshouding en het adempatroon.

Nu zijn de effecten niet alleen te vinden in het fysieke lichaam. Ook op de subtielere niveaus zijn de effecten merkbaar. Zo zal de energie in het lichaam weer beter gaan stromen waardoor je je fitter en energieker voelt. Daarnaast zal het vermogen tot focus en concentratie toenemen.

In deze les van anderhalf uur helpen de houdingen, aandachtsoefeningen en ontspanningoefening je naar een bewust contact met jezelf en geeft de les je naast een verfrissend gevoel ook een diepe ontspanning.

In de les verweven zit altijd eens stukje inspiratie uit de yogafilosofie. Praktische wijsheid direct toepasbaar zowel op de yogamat als in het dagelijkse leven.

beginnerscursus yoga in Lisse

Beginnerscursus yoga

Nieuwe cursusdata worden in het voorjaar van 2019 verwacht

Maak in acht lessen kennis met yoga en ontdek wat het voor je kan betekenen.

De beginnerscursus yoga bij DevaDeva is een mooie manier om kennis te maken met yoga op een ontspannen en verdiepende manier. Je zult  ontdekken dat yoga zeer krachtig is in haar eenvoud en dat het je zal  helpen met onder andere:

  • ontspannen en tot een diepe rust en stilte komen
  • kracht, lenigheid en souplesse  ontwikkelen
  • vergroten lichaamsgevoel en lichaamsbewustzijn
  • inzicht in het denken en het tot rust brengen hiervan
  • het plezier van in het ‘nu’ zijn ontdekken

Yoga is voor iedereen geschikt, je hoeft bijvoorbeeld niet lenig te zijn. Yoga werkt daar waar je lichaam nu aan toe is. Mocht het niet uitkomen om met de cursus mee te doen, dan kun je  ook altijd instromen in een van de reguliere lessen.

Wil je meedoen laat het ons weten!

DevaDeva in Lisse

Yoga & meditatieles

De yoga en meditatieles is een les die anderhalf uur duurt. In de les wordt het eerste gedeelte aan yogahoudingen besteed en in het laatste deel van de les meditatie beoefend  aan de hand van een thema.

Het doen van yogahoudingen heeft een krachtig effect op zowel het lichaam als op de geest. Daar waar spanning of strakheid is,  ontstaat meer ontspanning. En daar waar passiviteit is,  ontstaat een rustige vorm van activiteit. Dit zorgt ervoor dat zowel het lichaam als de geest in balans gebracht worden.a

Deze balans is een uitstekend vertrekpunt voor meditatie. Aan de hand van een thema en uitleg zoeken we iedere les de verdieping op door middel van meditatie. Door de voorbereidende yogahoudingen  is het eenvoudiger om dieper de meditatie in te komen en meer te ervaren.

Ervaar zelf de kracht van yoga en meditatie

Je bent van harte welkom om een keer een proefles mee te doen in een van de verschillende lessen. Dit geeft je de mogelijkheid om te voelen en te ervaren wat het beste bij je past. Heb je vragen over welke les het beste bij je past kan je altijd met ons overleggen.

Kijk voor de lestijden en beschikbaarheid bij de lestijden en voel je altijd vrij om contact met ons op te nemen.

Back To Top