Skip to content
Kelly - devadeva

Satsang & Kirtan

Satsang & Kirtan

Satsang betekent het bijeenkomen op zoek naar waarheid. Het is inspireren en geïnspireerd worden door een combinatie van meditatie, achtergronden uit de yogafilosofie en Kirtan. Kirtan is het samen zingen van mantra’s en bhajans. Een prachtige belevenis die voor iedereen toegankelijk is.

De avond is een samenzijn in een open en inspirerende energie, waarin ruimte is om het devotionele aspect van yoga te onderzoeken en te ervaren. Devotie is open en ontvankelijk zijn en tegelijkertijd sterk en krachtig. Het is loslaten zonder iets te verliezen. Het is eenheid zien in verscheidenheid. Het is rust en stilte zonder passiviteit. Devotie is zelf de liefde en de volheid van liefde durven ervaren.

Het devotionele aspect van yoga leert ons te openen op hartsniveau. De klanken en vibraties van de woorden in het Sanskriet zorgen voor een beleving vanuit het hart en zorgen ervoor dat de mind kan ontspannen en dat je even de controle kunt loslaten.

Kijk in de agenda voor de volgende Satsang & Kirtan bijeenkomsten. Donatie voor de avond € 10.-

DevaDeva

Harmoniumles

Het harmonium is een bijzonder instrument. Oorspronkelijk door de Engelsen geïntroduceerd in India en door de Indiërs met open armen ontvangen. Zo heeft het harmonium een plek gevonden in de Indiase muziek en voornamelijk ook in de devotionele muziek.

De warme en harmonieuze klanken van het harmonium maken dat het een dankbare ondersteuning is bij het zingen van mantra’s en bhajans. Steeds meer mensen ontdekken dat het harmonium zeer geschikt is als onderdeel van de eigen spirituele beoefening en als ondersteuning in yogalessen of bij mantra- avonden.

Bij DevaDeva is het mogelijk om kennis te maken met het bespelen van het harmonium en het zingen van mantra’s.

Neem contact op met Kelly voor meer informatie of om een afspraak te maken

YouTube filmpjes om mantra's te leren spelen

Voor iedereen die graag de mantra’s wil leren spelen op het harmonium hebben we wat filmpjes gemaakt.

Op YouTube staan een kleine 40 filmpjes waarop je kan zien hoe de mantra gespeeld wordt, met de bijbehorende akkoorden in de beschrijving.

Hieronder staan een aantal voorbeelden. Kijk voor alle filmpjes op het DevaDeva YouTube kanaal.

Back To Top