fbpx
skip to Main Content
avond lucht

Sadhana Intensive - Awaken your inner strength

Het is tijd om te ontdekken wat er aan innerlijke kracht in jezelf aanwezig is! En bereid je voor om verrast te worden door wat je gaat vinden.

Want nee, het is niet zo dat je opeens bovennatuurlijke krachten zal krijgen. Maar wel iets wat nog belangrijker is. En dat is de ontdekking van de kracht in je die in staat is om te doen wat voor jou nodig is. Om te doen wat nodig is voor zolang als dat het nodig is.

En vergis je niet, dit is de sleutel die vele deuren voor je zal openen.

Doe mee met de zevendaagse Sadhana Intensive. Iedere ochtend ontmoeten we elkaar om te ademen, te bewegen en te mediteren. Vervolgens neem je de energie mee je dag in om deze te integreren in ieder moment en in iedere handeling.

In deze sadhana gebruiken we de yogische technieken van asana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken) en meditatie om bewust te worden van de kracht die al in je aanwezig is. Yoga heeft het vermogen om je zowel fysiek, energetisch als mentaal te transformeren.

Gun jezelf om te investeren in jezelf, om geinspireerd te blijven, en om een dagelijkse beoefening op te bouwen!

Iedereen is welkom dus spread the word!

Waar: online via Zoom.

Aanmelden: Stuur een bericht naar Info@deva-deva.nl om je aan te melden. Vervolgens krijg je de betaallink en zoomlink toegestuurd

Wanneer: Zondag 7 februari t/m zaterdag 13 februari van 06.45 tot 08.00 uur.

Docent: Pieter

Kosten:  € 50.-

books1

Verdieping voor docenten - Van visie tot lesinhoud

Start op 21 januari 2021 - VOL!

Lesgeven is leuk maar op momenten ook zeker uitdagend. Een van die uitdagingen is de inhoud van een les of lesserie. Je kent dat gevoel vast dat je even geen inspiratie hebt voor je les. Wat zal ik nu eens met ze doen? Wat als ik niet genoeg nieuwe en leuke dingen met ze doe? Vinden ze dat ik teveel herhaal? Of misschien ben je wel op zoek naar hoe je de volgende verdiepingsstap kan maken met de groep.

Het antwoord hierop is: VISIE!

Een docent is een ondersteuning in iemands leerproces en ontdekkingstocht. Deze rol kan je alleen maar op je nemen als je weet wat jouw bijdrage kan zijn in dit proces. Wat heb je te bieden? Wat is het dat je de ander kan leren of kan laten ontdekken?

Als je dit helder hebt, dan weet je waarvoor je voor de groep zit. Vervolgens ga je op zoek naar welke kennis en vaardigheden ze hiervoor nodig hebben. In welke volgorde ze deze vaardigheden moeten leren, en welke instructie en werkvormen je hiervoor kan inzetten.

Lesgeven wordt zo niet alleen voor jezelf leuker, je zal ook merken dat je leerlingen enthousiaster worden, meer leren en yoga zich meer eigen gaan maken.

Vind je het leuk om hier de komend weken op een toegankelijke manier in te gaan ontdekken? Dan ben je welkom om mee te doen met een serie van drie online lessen (inclusief tussentijdse opdrachten).

Onderwerpen die we zullen behandelen zijn:

 • Wat is je visie als yogadocent?
 • Vertalen van een visie naar doelen
 • Doelen onderverdelen in subdoelen
 • Welke lesvormen passen bij deze subdoelen?
 • Belang eigen beoefening als docent
 • Welke kennis en vaardigheden heb je nodig om yoga voor je te laten werken?

Wat brengt het je?

 • Een frisse manier om naar je lesgeven kijken
 • Inzicht in de onderliggende principes van het lesgeven
 • Handvatten om je lessen beter en met meer gemak voor te bereiden
 • Een zinvolle besteding van je lockdown
 • Motivatie om een beter instrument te worden voor het doorgeven van yoga

Kosten: Het symbolische bedrag van € 15,00 inclusief BTW voor drie online lessen van 1.5 uur.

Plaats: Online via Zoom

Dag en tijd: Donderdagavond van 20.00 – 21.30 uur

Data: 21 en 28 januari, 4 februari.

Aanmelden: via info@deva-deva.nl – Na je aanmelding ontvang je de betaallink en zoomlink voor de lessen. Wanneer je een les niet mee kan doen dan krijg je de dowloadlink van de betreffende les toegestuurd.

Docent: Pieter Scheffe

Online lessen - Start op 4 & 5 januari

Maak een goede start van het nieuwe jaar met deze nieuwe serie online lessen yoga en meditatie.

Je bent van harte welkom om je onder te dompelen in de beoefening van yoga en/of meditatie door middel van de online lessen. Daarnaast krijg je iedere les handvatten om tijdens je dag verder mee te oefenen.

Kun je een keer niet aanwezig zijn dan krijg je de link van de les toegestuurd om deze te downloaden en op je iegen moment te kunnen volgen.

Online meditatielessen op maandagavond

Waar: online via Zoom. Nadat je je aangemeld hebt ontvang je een betaallink en de zoomlink voor de lessen.

Wanneer: maandag 20.00 – 21.30 uur

Nieuwe serie: 4, 11, 18, 25 januari en 1 februari

Voor wie: iedereen die klaar is voor een volgende stap in de beoefening van meditatie en de integratie hiervan in de dag.

Docent: Pieter

Kosten: € 50.-

Online yogalessen op dinsdagavond

Waar: online via Zoom. Nadat je je aangemeld hebt ontvang je een betaallink en de zoomlink voor de lessen.

Wanneer: dinsdag 20.00 – 21.30 uur

Nieuwe serie: 5, 12, 19, 26 januari en 2 februari

Voor wie: iedereen die klaar is voor een volgende stap in de beoefening van yoga en meditatie en de integratie hiervan in de dag.

Docent: Pieter

Kosten: € 50.-

winds-of-change

AYP online cursus- start op 6 januari

In januari starten we met een vierweekse onlinecursus AYP. In vier lessen maak je kennis met de technieken en principes van de Advanced Yoga Practices (AYP) methode. We oefenen samen onder andere de wervelkolom ademhaling en de mantrameditatie.

Wil je je graag verder verdiepen in yoga en meditatie en de bijzondere effecten ervaren van een dagelijkse beoefening? Dan is deze cursus een mooie opstap. Gelijk vanaf de eerste les kun je namelijk zelf thuis aan de gang met de meditatietechnieken. Zo bouw je direct je eigen meditatiebeoefening op.

Voor wie:

 • Voor iedereen die nog onbekend is met AYP en de technieken wilt leren.
 • Voor hen die al even oefenen maar de kennis en inzicht in de technieken willen opfrissen of verfijnen.
 • Wanneer je al met een basis aan een DevaDeva retraite wil beginnen is dit een prachtige voorbereiding.

Kosten: € 40.-

Data: Woensdag 6, 13, 20 & 27 januari (wanneer je niet live bij de les kan zijn sturen we deze naar je op)

Tijd: 19.45 uur tot 21.00 uur

Waar: Online via Zoom

Aanmelden: Stuur een mail naar info@deva-deva.nl en vervolgens krijg je een bevestigingsmail met de praktische informatie zoals de betaallink en de zoomlink.

j-a-n-u-p-r-a-s-a-d-328158-unsplash

AYP verdiepingsles - vraag en antwoord

Eens per maand bieden we op donderdagavond een AYP verdiepingsles aan. Wil je graag meer weten over de onderliggende principes, technieken en de integratie van de AYP methode in je dagelijkse leven dan is deze les geschikt voor jou.

Inbreng van de deelnemers is in deze bijeenkomst een onderdeel. Dus zijn er vragen die je wilt stellen/bespreken stuur ze vooraf naar info@deva-deva.nl. Natuurlijk kan je je vragen ook tijdens de les zelf stellen.

Via deze zoomlink kan je met de les meedoen, vul de passcode 12345 in om toegang te krijgen: https://us02web.zoom.us/j/86834865664?pwd=SHpZOTM1VjhzZWxFM3REMzVnRHJPUT09

Kosten: op basis van donatie. Wil je een donatie doen kan dat via de donatiepagina.

Data: Donderdag 1 oktober en donderdag 26 november

Tijd: 20.00 uur tot 21.15 uur

Over AYP

AYP (Advanced Yoga Practices) is een systeem van spirituele beoefening dat bekend staat om de kracht en efficiëntie van de technieken. De verschillende technieken vormen een werkzame combinatie die op een effectieve wijze ons zenuwstelsel opent en zuivert. De AYP methode is ontworpen om de beoefenaar te leiden naar het ontdekken van ons volledige potentieel en van daaruit te leven. Gekenmerkt door een extatische staat van zijn en een onderliggend gevoel van vrede en gelukzaligheid wat de basis is van eenheid en absolute liefde, het ware doel van yoga.

Back To Top