skip to Main Content
Kracht van het nu

KRACHT VAN HET NU
YOGA EN MEDITATIE MIDWEEK RETRAITE
NEDERLANDS

In deze “Kracht van het NU” retraite leer je eenvoudig toepasbare technieken uit de yoga en meditatietraditie die het vermogen hebben om je ervaring van het leven te verruimen en te verdiepen. Door echt in het nu te kunnen zijn ontstaat er op natuurlijke wijze een andere relatie met het leven. Een relatie die gebaseerd is op echtheid, openheid en diep vertrouwen wat uiteindelijk een diep weten zal worden.

De sleutel tot een leven van volheid en sprankeling
Aandacht heeft het vermogen om de schatkist van het leven openen. Niet in een verre toekomst of nadat je bovenmenselijke inspanningen hebt verricht, maar hier en nu. Volheid en sprankeling zullen een dagelijkse realiteit worden waar je ook altijd weer naar terug kunt. Ontdek en ervaar zelf dat ieder moment volheid in zich draagt, ook de momenten die je nu als “negatief” of “ongewenst” beschouwt. Als je dit eenmaal hebt ervaren zal de wereld er nooit meer hetzelfde uitzien en heb je de kracht van het nu ontdekt.

Wanneer je geproefd hebt aan wat mogelijk is zal de motivatie groeien om ook een dagelijkse meditatie beoefening op te bouwen. Het is een proces van ont-wikkeling om steeds meer te leven in de volheid van het nu. Daarom zal deze retraite je de inspiratie, het inzicht en de technieken geven om dit te kunnen integreren in je dagelijkse leven.

Yoga en meditatie retraite DevaDeva

Wat kun je verwachten:

 • Twee begeleide yoga en meditatiesessies per dag
 • Tweemaal per dag een bijeenkomst waarin we gaan ontdekken wat het nu eigenlijk echt is, welke methoden je kunt gebruiken om meer in het nu te zijn, de effecten van leven in het nu en de rol van dagelijkse beoefening.
 • Iedere dag een thema met oefeningen die je tijdens de dag kunt gebruiken om steeds meer te ontdekken in het “nu”.
 • Twee gezonde vegetarische maaltijden per dag (tussendoor is er fruit beschikbaar)
 • Tijd om te wandelen, lezen en ontspannen

Onderwerpen:

 • Wat is het “nu” eigenlijk?
 • Hoe onze ideeën onze belevening van de wereld vormen
 • In hoeverre zijn onze huidige spirituele overtuiging behulpzaam?
 • Micromeditaties om tijdens de dag toe te passen
 • Alles vindt plaats in bewustzijn

Hoe ziet je dag eruit?

07.00 – 09.30 uur yoga en meditatie
10.00 – 10.30 uur brunch
11.00 – 12.30 uur ochtend satsang en meditatie
12.30 – 16.30 uur vrije tijd, wandelen
16.30 – 18.00 uur yoga en meditatie
18.00 – 19.00 uur diner
20.00 – 21.30 uur avond satsang

DevaDeva meditatie retraite

Voor wie
Deze retraite is voor jou als je wilt leren om het leven in volheid te ervaren. Als je minder afgeleid wilt zijn en niet meer het gevoel wil hebben dat het leven aan je voorbij gaat zonder het ten volle te kunnen ervaren. Dit vraagt moed en enthousiasme en de wil om te ontdekken en te oefenen.

Ook als je al veel ervaring hebt met de beoefening van yoga en meditatie zal deze retraite zeer geschikt zijn. De kracht van het nu retraite zal je uitnodigen om nog verder te onderzoeken welke subtiele overtuigingen je nog weghouden bij de altijd aanwezige volheid.

Data
Maandag 10 t/m vrijdag 14 februari – 2020

Begeleiding: Pieter

Aankomst
De aankomsttijd voor deze retraite is op maandagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur. Om 12.30 uur hebben we een introductie bijeenkomst en om 13.00 uur zullen we samen lunchen. In de middag is er tijd om rustig te landen en doen we onze eerste yoga en meditatiesessie.

Vertrek
Vrijdagochtend vroeg doen we samen onze laatste yoga en meditatiesessie en zullen we het retraitecentrum samen opruimen. Na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis. Dit zal rond 10.00 uur zijn.

Maaltijden
In deze retraite eten we twee vegetarische maaltijden per dag. We brunchen om 10.00 uur en dineren om 18.00 uur. Tussendoor is er altijd fruit en thee beschikbaar.

Kosten
Midweek retraite (maandag 12.00 uur t/m vrijdag 10.00 uur):

 • Tweepersoonskamer met gedeelde badkamer – € 365.- VOL!
 • Eenpersoonskamer met gedeelde badkamer – € 400.-  VOL!
 • tweepersoonskamer met eigen badkamer – € 400.- VOL!
Back To Top