skip to Main Content
Stilte retraite

DEVADEVA STILTE RETRAITE
YOGA EN MEDITATIE
NEDERLANDS

Stilte is een beproefde methode om diep tot rust te komen. Maar dit is pas het begin, de stilte geeft de mogelijkheid om ontdekkingen te doen in je innerlijke wereld die je anders niet zo snel zou kunnen doen. Stilte geeft rust, inzicht en helpt je om helder te zien en te voelen.

Een wat langere periode stil zijn is voor velen een nieuwe ervaring. Als je al een keer een stilte ervaring hebt gehad dan weet je hoe waardevol het is. Het is een kans om zowel je innerlijke wereld als je relatie met de uiterlijke wereld in een nieuw licht te zien.

In deze stilte retraite zullen we werken met eenvoudig toepasbare technieken uit de yoga en meditatietraditie die het vermogen hebben om je ervaring van het leven te verruimen en te verdiepen. Hierin wordt je gedurende de week stap voor stap in meegenomen en heb je alle ruimte om dit voor jezelf te ervaren en er in te ontdekken.

Stilte en de kracht van het NU
Enige tijd in stilte verblijven maakt duidelijk wat onze gewoontepatronen zijn. Zo wordt je je bewust van hoe je reageert op de buitenwereld en welke verhaallijnen we keer op keer opstarten in ons denken. Maar er zal nog iets duidelijk worden. Namelijk dat het nog niet zo eenvoudig is om ontspannen en met aandacht aanwezig te zijn in het moment.

Aandacht heeft het vermogen om de schatkist van het leven openen. Niet in een verre toekomst of nadat je bovenmenselijke inspanningen hebt verricht, maar hier en nu. Volheid en sprankeling zullen een dagelijkse realiteit worden waar je ook altijd weer naar terug kunt. Ontdek en ervaar zelf dat ieder moment volheid in zich draagt, ook de momenten die je nu als “negatief” of “ongewenst” beschouwt. Als je dit eenmaal hebt ervaren zal de wereld er nooit meer hetzelfde uitzien en heb je de kracht van het nu ontdekt.

Wanneer je geproefd hebt aan wat mogelijk is zal de motivatie groeien om ook een dagelijkse yoga en meditatie beoefening op te bouwen. Het is een proces van ont-wikkeling om steeds meer te leven in de volheid van het nu. Daarom zal deze retraite je de inspiratie, het inzicht en de technieken geven om dit te kunnen integreren in je dagelijkse leven.

individuele retraite

Wat kun je verwachten tijdens de stilte retraite:

 • Twee begeleide yoga en meditatiesessies per dag
 • Tweemaal per dag een bijeenkomst waarin we gaan ontdekken wat het nu eigenlijk echt is, welke methoden je kunt gebruiken om meer in het nu te zijn, de effecten van leven in het nu en de rol van dagelijkse beoefening.
 • Iedere dag een thema met oefeningen die je tijdens de dag kunt gebruiken om steeds meer te ontdekken in het “nu”.
 • Twee gezonde vegetarische maaltijden per dag (tussendoor is er fruit beschikbaar)
 • Tijd om te wandelen, lezen en ontspannen

Onderwerpen:

 • Hoe maak je gebruik van stilte?
 • Wat is het “nu” eigenlijk?
 • De stappen om je werkelijk te openen voor het “nu”
 • Hoe onze ideeën onze belevening van de wereld vormen
 • In hoeverre zijn onze huidige spirituele overtuiging behulpzaam?
 • Hoe integreer je je retraite ervaring in het dagelijkse leven?

Hoe ziet je dag eruit?

07.00 – 09.30 uur yoga en meditatie
10.00 – 10.30 uur brunch
11.00 – 12.30 uur ochtend satsang en meditatie
12.30 – 16.30 uur vrije tijd, wandelen
16.30 – 18.00 uur yoga en meditatie
18.00 – 19.00 uur diner
20.00 – 21.30 uur avond satsang

kenrick-mills

Voor wie
Deze retraite is voor jou als de stilte je aanspreekt. Misschien om diep tot rust te komen en misschien om je verder te verdiepen.

Ook als je al veel ervaring hebt met de beoefening van yoga en meditatie zal deze retraite zeer geschikt zijn. De retraite zal je uitnodigen om nog verder te onderzoeken welke subtiele overtuigingen je nog weghouden bij de altijd aanwezige volheid.

Lang stilteweekend – VOL!!
10 t/m 13 september

Begeleiding: Pieter & Kelly

Aankomst
De aankomsttijd voor deze retraite is op donderdag 10 september tussen 11.00 en 12.00 uur. Om 12.30 uur hebben we een introductie bijeenkomst en om 13.00 uur zullen we samen lunchen. In de middag is er tijd om rustig te landen en doen we onze eerste yoga en meditatiesessie.

Vertrek
Zondagmiddag doen we samen onze laatste yoga en meditatiesessie en zullen we het retraitecentrum samen opruimen. Vervolgens vertrekt iedereen rond 15.00 uur weer naar huis.

Kosten

 • Eenpersoonskamer met gedeelde badkamer – 350.- VOL!
 • Tweepersoonskamer met eigen badkamer – 350.- VOL!

Stilteweekend – 1 plek beschikbaar
4 t/m 6 december

Begeleiding: Pieter

Aankomst
De aankomsttijd voor deze retraite is op vrijdagmiddag tussen 15.30 uur en 16.00 uur. Om 16.30 uur zullen we onze eerste yoga en meditatie sessie doen en vervolgens samen eten. De avond is gevuld met meditatie, kirtan en inspiratie.

Vertrek
Zondagmiddag doen we samen onze laatste yoga en meditatiesessie en zullen we het retraitecentrum samen opruimen. Vervolgens vertrekt iedereen rond 15.00 uur weer naar huis.

Kosten

 • Eenpersoonskamer met gedeelde badkamer – 280.- 1 plek beschikbaar
 • Tweepersoonskamer met eigen badkamer – 280.- VOL!

Oud & nieuw stilteretraite
29 december 2020 t/m 2 januari 2021

Begeleiding: Pieter

Aankomst
De aankomsttijd voor deze stilte retraite is op dinsdagochtend tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Om 12.30 uur hebben we een introductie bijeenkomst en om 13.00 uur zullen we samen lunchen. In de middag is er tijd om rustig te landen en doen we onze eerste yoga en meditatiesessie.

Vertrek
zaterdagochtend vroeg doen we samen onze laatste yoga en meditatiesessie en zullen we het retraitecentrum samen opruimen. Na het ontbijt vertrekt iedereen weer naar huis. Dit zal rond tien uur zijn.

Maaltijden
In deze retraite eten we twee vegetarische maaltijden per dag. We brunchen om 10.00 uur en dineren om 18.00 uur. Tussendoor is er altijd fruit en thee beschikbaar.

Kosten
Dinsdag 12.00 uur t/m zaterdag 10.00 uur:

 • Eenpersoonskamer met gedeelde badkamer – 450.-
 • Tweepersoonskamer met eigen badkamer – 450.-
Back To Top