Skip to content
Pieter Scheffe

Pieter Scheffe

De eerste jaren

Toen ik op mijn 18e met yoga in aanraking kwam was mijn grootste wens om meer van mezelf en van het leven te begrijpen. De praktische aspecten van yoga in combinatie met een inspirerende filosofie waren precies wat ik op dat moment zocht.

Na mijn studie ben ik kort werkzaam geweest als oefentherapeut en als docent oefentherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Maar al snel ontstond de keuze om me verder te gaan verdiepen in yoga en meditatie. Ik ben voor langere tijd in India geweest en sindsdien heb ik me gericht op mijn eigen dagelijkse beoefening en het lesgeven.

Lesgeven en eigen verdieping

Tien jaar lang heb ik met veel plezier in Lisse lesgegeven. DevaDeva – school voor yoga en meditatie was een bloeiende en inspirerende plek waar we wekelijkse lessen, retraites en yoga en meditatieopleidingen aanboden. Omdat er een diep verlangen was om voor langere tijd mijn eigen beoefening te doen, hebben we eind 2017 de deuren van DevaDeva in Lisse gesloten.

Het jaar 2018 heeft in het teken gestaan van eigen verdieping. Ik heb het grootste deel van het jaar in individuele retraite in Spanje doorgebracht en met veel plezier kunnen oefenen.

De toekomstvisie

Yoga biedt een methode die je in staat stelt om door te dringen tot de essentie van het leven. Met de juiste technieken en instructies ga je zelf ervaren dat dit ook echt mogelijk is. Het is voor mij iedere dag een cadeau om deze kennis te delen en samen de volheid van het leven te ontdekken.

Het doel van retraitecentrum DevaDeva is om steeds meer mensen te laten ontdekken hoe mooi en werkzaam yoga als methode is. Iedereen die een innerlijk verlangen of nieuwsgierigheid heeft kan er gebruik van maken en zo zelf ontdekken hoe dichtbij de essentie altijd is.

Back To Top