skip to Main Content

Grootse plannen: Retraitecentrum DevaDeva

DevaDeva zal vanaf deze zomer verder gaan als retraitecentrum in het prachtige Drenthe. Hier lees je alles over de plek, de plannen en de laatste ontwikkelingen.

De volgende stap

Sinds het begin van dit jaar is er op de achtergrond hard gewerkt aan een nieuwe start voor DevaDeva. Zoals de meesten van jullie wel weten is het altijd een droom van ons geweest om een eigen retraitecentrum te hebben waar we verdiepende programma’s op het gebied van yoga en meditatie kunnen aanbieden.

Na mijn retraite in 2018 is het nu tijd om de volgende stap te zetten en DevaDeva een vorm te geven die het meest geschikt is om een grote groep Nederlandse en internationale yogabeoefenaars een plek te geven waar ze verdieping kunnen vinden.

De droom

o   Een plek creëren waar mensen geïnspireerd worden en leren om deze inspiratie te integreren in hun eigen dagelijkse leven.

o   Intensiever met mensen kunnen werken in een setting waar men meerdere dagen kan verblijven.

o   Een groter nationaal en internationaal publiek aanspreken.

o   De groep Nederlandse (en op termijn internationale) yogi’s aanspreken, die verdieping willen in de beoefening van yoga en meditatie en/of het lesgeven hierin.

De plek

We hebben een prachtige plek gevonden aan het Oranjekanaal 61, in het Drentse Orvelte. Deze voormalige boerderij is de afgelopen twintig jaar in gebruik geweest als bed and breakfast en is bijzonder geschikt voor wat we voor ogen hebben. Het pand is in de loop der jaren ingrijpend verbouwd en volledig ingericht op het laten verblijven van gasten. De woonboerderij verkeert in uitstekende staat en zal snel klaar zijn voor ingebruikname. Hier en daar moet het centrum wat opgeknapt worden om het weer een frisse uitstraling te geven.

In het voorste gedeelte van de boerderij kunnen we zelf wonen. Het achterste gedeelte zal als retraitecentrum gebruikt worden waar in totaal twaalf mensen kunnen verblijven, in een- en tweepersoonskamers. Naast de slaapkamers, gezelschapsruimte en professionele keuken is er een mooie ruimte voor yoga en meditatie.

Retraites en activiteiten

Onze wens is om in het retraitecentrum een steeds grotere groep yogaliefhebbers te verwelkomen om de transformerende kracht van yoga en meditatie te ervaren. Daarnaast zullen we verdiepende programma’s aanbieden voor enthousiaste beoefenaars, die een stap verder willen in hun beoefening. Ook voor docenten die hun eigen beoefening en lesgeven naar een hoger plan willen brengen zullen we op maat gemaakte programma’s aanbieden.

Wat gaan we doen?

AYP retraites: retraites gebaseerd op Advanced Yoga Practices (AYP) die we zowel in het Nederlands als in het Engels geven. Ook zijn er AYP introductie weekenden en retraites gericht op mensen die al enige tijd met AYP oefenen.

Yoga en meditatieretraites: om meer mensen bewust te maken van de ware kracht die schuilt in yoga en meditatie, organiseren we retraites gericht op het verdiepen van de eigen beoefening.

Thema retraites en bijscholing: voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in zowel de achtergronden als de beoefening van yoga en meditatie zijn er ieder jaar een aantal verdiepende retraites. Deze retraites hebben een thema als basis en zijn zeer geschikt voor verdieping. Sommige van deze retraites zullen gericht zijn op de bijscholing van Nederlandse yogadocenten.

Verhuur centrum aan derden: In de periodes dat we zelf geen retraites aanbieden kunnen andere groepen gebruik maken van het centrum. We verhuren het centrum aan yoga en meditatiedocenten die graag met een eigen groep willen komen.

Individuele retraites: wanneer er geen retraites plaatsvinden in het centrum is het mogelijk om een individuele retraite te doen. In een individuele retraite kun je je volledig richten op je eigen beoefening. De maaltijden worden voor je verzorgd en je beoefening kan je of op je eigen kamer of in de gemeenschappelijke yogaruimte doen.

DevaDeva op locatie: Maandelijks zullen we in Lisse lesgeven om de grote groep yogi’s in Lisse en omstreken te blijven voorzien van inspiratie en begeleiding.

Bedankt voor alle hulp

Om het retraitecentrum aan te kunnen kopen hadden we nog € 35.000 nodig. Op de vraag of jullie mee wilden helpen door middel van het verschaffen van een lening hebben we een overweldigende respons gehad.

We zijn er een beetje stil van en bijzonder dankbaar, want we hebben het benodigde bedrag nu bij elkaar. Weer een stap dichterbij!

Andere manieren om te helpen

Sommigen van jullie hebben een steentje bijgedragen door het geven van een lening, maar er zijn nog vele andere manieren waarop je kunt helpen. Op dit moment is jullie enthousiasme voor ons de meest inspirerende hulp. Als we weer een stap verder zijn in het proces dan kunnen we concreter aangeven waar je nog bij zou kunnen helpen.

Mocht je ergens heel goed in zijn, en denk je dat je een waardevolle bijdrage kan leveren aan het realiseren van deze nieuwe plek van inspiratie, laat het ons dan weten!

Wil je ons helpen of wil je graag nog wat meer informatie laat het ons dan weten via info@deva-deva.nl of neem contact op met Pieter: 0617738119 of Kelly: 0642748515

We horen graag van jullie!

Met geïnspireerde groet,

Pieter & Kelly

Back To Top