skip to Main Content
DevaDeva meditatie retraite

3-jarige yogaopleiding

De yogaopleiding is een unieke reis waarin je op zoek gaat naar de essentie van je eigen wezen. Een zoektocht die je door middel van yogatechnieken en filosofie steeds dichter bij je eigen kern zal brengen. Ervaar dat je, vanuit het contact met de bron in jezelf, wijsheid en liefde kan delen in de vorm van lesgeven.

DevaDeva yoga opleiding
Lesjaar 1

Kom in het eerste lesjaar van de yogaopleiding in contact met je eigen essentie door jezelf te ontdekken, je patronen en mechanismen te herkennen en ze vervolgens te zuiveren en transformeren.

In het eerste jaar staat zelfontwikkeling centraal met veel aandacht voor de eigen beoefening en processen. Dit wordt ondersteund door een aantal thema’s die je stimuleren je eigen plek te vinden in yoga.

Zo kan yoga, op je eigen manier, onderdeel worden van je leven. Je zult merken dat er geen beperkingen en begrenzingen zijn behalve die welke je jezelf oplegt.

DevaDeva yoga opleiding
Lesjaar 2

Nu je steeds meer je eigen richting aan het vinden bent in yoga en nu je hebt ervaren dat je meer en meer in contact kan komen met je eigen essentie, is het tijd voor de volgende stap: jezelf openen en vanuit deze openheid delen en al het geleerde toepassen.

In het tweede lesjaar gaan we van start met het leren lesgeven en het leggen van een gedegen didactische basis. Yogales geven is meer dan een groep leerlingen fysieke oefeningen laten doen, het is samen op zoek gaan naar inspiratie, nieuwe ervaringen en waarheden. Als docent ben je hier de sturende en inspirerende factor.

DevaDeva - yoga opleiding
Lesjaar 3

Alleen op een goede ondergrond kan een stevig bouwwerk verrijzen. En nu de juiste ondergrond aanwezig is, na twee jaar van intensieve studie en eigen beoefening, kan de volgende dimensie in yoga verkend worden.

Het derde jaar staat in het teken van “verdieping”. De focus verschuift meer naar meditatie en naar de achtergrond en toepassing hiervan. Dit is een verdieping in de eigen yoga- en meditatiebeoefening en verdieping in het delen van meditatie. Dit gaat samen met een inspirerende studie van gedeelten uit de  klassieke geschriften, zoals de Bhagavad Gita en de Upanishads.

Praktische informatie

Start opleiding:

In 2018 zal erg geen nieuwe opleiding starten. Lees hieronder meer over de motivatie:

Na een aantal bijzondere jaren bij DevaDeva is het tijd voor verandering. De yogaschool is gegroeid tot een plek van inspiratie, leren en ontdekken. Een plek waar transformatie plaatsvindt door zelfonderzoek, inzicht en bewustwording. En voor mij vooral ook een plek om erg dankbaar voor te zijn.

Voor mij is ieder moment bij DevaDeva een moment van inspiratie en plezier en is het iedere dag weer een cadeau om samen verder te leren en te ontdekken. Maar zoals velen van jullie weten is er al een lange tijd een diepe wens in mij aanwezig om verder te verdiepen en verder door te dringen tot de essentie. Voor lange tijd was dit iets wat goed samen ging met het delen van yoga en meditatie. Nu is het moment echter aangebroken dat ik mij voor een periode alleen wil richten op mijn persoonlijke beoefening.

Dat maakt dat DevaDeva per 31 december 2017 zal stoppen in de fysieke vorm. DevaDeva zal teruggaan naar de ongemanifesteerde potentiële staat waaruit, op een later tijdstip, weer iets moois kan opbloeien.

Docent:

Pieter verzorgt de driejarige opleiding.

Voor wie?

Voor iedereen die meer verdieping wil in de eigen yogabeoefening en die zich op het persoonlijke en spirituele vlak verder willen ontwikkelen. Misschien wil je graag les gaan geven of misschien doe je de yogaopleiding voor je eigen verdieping en ontwikkeling, beide opties zijn mogelijk.

Opleidingskosten:

€ 1400.- per lesjaar.

Toelatingseisen:

Download het motivatie formulier van de website en mail deze ingevuld naar Pieter op info@deva-deva.nl, vervolgens zal je worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Certificering:

Na het succesvol afronden van de volledige yogaopleiding krijg je een internationaal erkend diploma volgens de 500 uur standaard van de Yoga Alliance.

Yogaschool Deva Deva

Yogaschool DevaDeva is een inspirerende en krachtige plek om verder te groeien. DevaDeva vervult steeds meer een regiofunctie voor yogaliefhebbers uit Noord Holland en Zuid Holland, we mogen steeds meer mensen verwelkomen uit Haarlem en Leiden en omringende plaatsen. Daarnaast biedt het ruime aanbod van lessen, workshops en satsang de mogelijkheid om je naast de yogaopleiding te verdiepen in andere aspecten van yoga waaronder het zingen van mantra en meditatie.

Voel je welkom om een keer een les mee te doen en de energie van de yogaschool te ervaren om te onderzoeken of Deva Deva de juiste plek voor je verdere ontwikkeling is.

Back To Top