skip to Main Content
Yoga vervolgopleiding

Yoga vervolgopleiding – start januari 2017

De yoga vervolgopleiding is een bijzondere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het pad van yoga. Laat je inspireren door een nieuwe impuls in je eigen beoefening en het bestuderen van de yogafilosofie en de achterliggende technieken en principes.

Yoga vervolgopleiding DevaDeva
Groei en inspiratie

Het volgen van een yoga opleiding geeft een bijzondere impuls aan je persoonlijke groei en geeft je ook de handvatten en vaardigheden om les te geven. Enige tijd na het afronden van een yoga opleiding volgt dan ook vaak de realisatie hoe belangrijk het is om geïnspireerd te blijven. Zelf geïnspireerd worden om verder te groeien en, als je lesgeeft, ook je studenten te blijven motiveren en inspireren.

De yoga vervolgopleiding staat voor elkaar inspireren en de gelegenheid creëren om te groeien en nieuwe dimensies te ontdekken. Het is een ontdekkingstocht van bewuster worden en groeien door los te laten en jezelf steeds krachtiger vestigen in je eigen verbinding met je allerhoogste waarheid.

De basis van de opleiding wordt gevormd door de technieken van de AYP Advanced Yoga Practices. Deze set van traditionele en zeer krachtige technieken geven een bijzondere impuls aan je ontwikkelingsproces. Het samen doen van sadhana in groepsverband zal een stimulans zijn voor verdere verdieping in je persoonlijke sadhana.

Yoga vervolgopleiding DevaDeva
Oude wijsheid, moderne yogi's

De wijsheid die terug te vinden is in (onder andere) de yoga traditie werd duizenden jaren geleden al gekend. De wijsheid werd overgedragen op de leerlingen die geschikt geacht werden om deze wijsheid zelf ook te realiseren en verder over te dragen. Zo is de yoga traditie een levende traditie gebleven waarin de waarheid niet alleen gekend maar juist gerealiseerd en geleefd wordt.

Nu zal iedere cultuur en tijdsperiode haar eigen karakteristieken hebben gehad en de daarbij bijbehorende uitdagingen. Zo heeft onze huidige tijd ook uitdagingen die vroeger nog geen bestaan hadden. Dat maakt dat de uitnodiging is om een moderne yogi te worden die in onze tijd en cultuur de oude waarheden realiseert, leeft en misschien wel weer door kan geven.

De yoga vervolgopleiding nodigt je daarom dus uit om je waarheid nog verder te ontdekken en realiseren zodat ook in onze tijd de oude wijsheid in een levende traditie kan doorstromen.

Yoga vervolgopleiding DevaDeva
Thema's
  • AYP Advanced Yoga Practices – beoefening, integratie en achtergronden
  • Hatha yoga als instrument – de klassieke Hatha yoga geschriften
  • Yogapsychologie (Raja Yoga) – een selectie uit de Patanjali Sutra’s
  • Devotie (Bhakti Yoga) – eenheid en verbinding in verscheidenheid
  • Vedanta (Jnana Yoga) – terug naar de essentie

 

Praktische informatie

Start opleiding:

In 2018 zal erg geen nieuwe opleiding starten. Lees hieronder meer over de motivatie:

Na een aantal bijzondere jaren bij DevaDeva is het tijd voor verandering. De yogaschool is gegroeid tot een plek van inspiratie, leren en ontdekken. Een plek waar transformatie plaatsvindt door zelfonderzoek, inzicht en bewustwording. En voor mij vooral ook een plek om erg dankbaar voor te zijn.

Voor mij is ieder moment bij DevaDeva een moment van inspiratie en plezier en is het iedere dag weer een cadeau om samen verder te leren en te ontdekken. Maar zoals velen van jullie weten is er al een lange tijd een diepe wens in mij aanwezig om verder te verdiepen en verder door te dringen tot de essentie. Voor lange tijd was dit iets wat goed samen ging met het delen van yoga en meditatie. Nu is het moment echter aangebroken dat ik mij voor een periode alleen wil richten op mijn persoonlijke beoefening.

Dat maakt dat DevaDeva per 31 december 2017 zal stoppen in de fysieke vorm. DevaDeva zal teruggaan naar de ongemanifesteerde potentiële staat waaruit, op een later tijdstip, weer iets moois kan opbloeien.

Lesdag en tijd:

De bijeenkomsten zullen twee maal per maand zijn op de vrijdagavond. En om samen sadhana te kunnen doen zullen we starten om 18.30 uur en eindigen we om 21.00 uur.

Doel opleiding:

  • Inspireren en motiveren om je verder te ontwikkelen zodat de levende yogatraditie ook in onze huidige tijd door blijft stromen.
  • Verdieping in sadhana op zowel het praktische als theoretische vlak.
  • Vergroten en verdiepen inzicht en eigen vaardigheid zodat dit ook de wereld in gebracht kan worden.

Voor wie:
Je hebt in het verleden een docentenopleiding bij DevaDeva gevolgd en je wilt jezelf verder ontwikkelen en/of het lesgeven naar een hoger niveau brengen.

Toelatingseisen:

Je hebt in het verleden een yoga of meditatie opleiding bij DevaDeva gevolgd of je zit in de afrondende fase hiervan. Je hebt dermate plezier in je sadhana gevonden dat je een stabiele thuisbeoefening hebt die ook de basis zal zijn van de vervolgopleiding.

Studiebelasting:

Dagelijks bezig zijn met de asana, pranayama en meditatie om meer eigen verdieping en vaardigheid te ontwikkelen.

Duur van de opleiding:

De opleiding (in de nieuwe vorm) start in januari 2017 en je verbindt je per jaar aan de vervolgopleiding. Iedere start van het kalenderjaar is er een nieuwe instroom mogelijkheid voor nieuwe deelnemers om aan te sluiten. Je bent welkom om meerdere jaren in de opleiding mee te doen.

Toetsing en diploma:

De opleiding heeft niet als doel om een vastgesteld niveau te behalen aan het einde van de twee jaar. Om deze reden zal er dus ook geen toetsing zijn van de ontwikkelde kennis en vaardigheden.

Het diploma zal worden uitgereikt na voldoende aanwezigheid en participatie in zowel de lessen als in de eigen beoefening. Het diploma geeft aan dat de student met de behandelde lesstof heeft gewerkt en de kennis en vaardigheden heeft vergroot. Het uiteindelijk ontvangen van het diploma kan worden gezien als een teken van aanmoediging om het geleerde verder te ontwikkelen en toe te passen.

Kosten:

Per lesjaar € 700.-

Aanmelden:

Meld je aan via de email. Beschrijf hierin in een aantal regels je motivatie om mee te doen.

Docent:

Pieter Scheffe

 

 

Back To Top